сряда, 22 декември 2010 г.

Alergi makanan. Apa itu alergi makanan? Gejala alergi makanan.




Apa itu alergi makanan?Sebagai makanan jururawat mengenalpasti reaksi alergi yang merugikan dan boleh diramal dari tubuh terhadap makanan tertentu atau kumpulan produk. Ini adalah hasil dari aksi sistem kekebalan tubuh, dalam banyak hal dengan yang dinyatakan di dalam protein diet. Reaksi ini mengarah pada pembentukan antibodi dalam tubuh dan terjadinya gejala khusus.Menurut pakar di paling umum adalah alergi terhadap kacang tanah dan kacang lain, untuk ikan dan makanan laut, sebagai produk gandum dan soya.Alergi makanan dapat dengan mudah dikenali kerana gejala pertama muncul minit selepas seseorang mengambil makanan untuk yang tidak menyedari bahawa itu adalah alergi. Pada beberapa pesakit, yang jarang berlaku, alergi boleh berlaku dalam 2 jam selepas pengambilan makanan.Sebagai gejala utama alergi makanan ditakrifkan sebagai berikut:- Penampilan dari ruam dan kemerahan;- Mual;- Munculnya nyeri kuasa tajam dalam perut;- Tersedak dan ketidakmampuan untuk bernafas;- Kebenarannya dari dada dan banyak lagi.Bahaya utama, yang menunjukkan bila sebuah alergi makanan disahkan, adalah bahawa awalnya hanya produk-produk tertentu adalah penyebab alergi Selanjutnya, Namun, mulai menunjukkan dan makanan lain yang perkembangan keadaan harus dipantau dan untuk melaksanakan langkah-langkah khusus akan.Seperti peluasan parameter dari alergi makanan dapat berbicara mengenai protein susu lembu, yang boleh menyebabkan keadaan menyekat pengambilan semua produk susu secara keseluruhan.


http://www.lekar.bg/
Съдържанието на този сайт може да се използва при условията на Криейтив Комънс. За контакти: yphalachev@gmail.com