събота, 4 май 2013 г.

Bulgaria în raportul OSCE, după cele de Freedom House și Transparency International.


Bulgaria în raportul OSCE, după cele de Freedom House și Transparency International.
.

Scandalul interceptarea convorbirilor telefonice în Bulgaria și intervenția percepute de MI în procesul electoral s-au găsit un loc în raportul intermediar - 16 la 30 a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, OSCE aprilie.
Observatorii OSCE repovesti concluziile procurorului general SOTIR Tsatsarov pentru detectarea ilegal interceptarea convorbirilor telefonice și concluzia că mai multe partide au cerut de-a dreapta Borisov să demisioneze.
"Mai multe partide politice au pus la îndoială rolul și participarea Ministerului de Interne în procesul politic și electoral", a scris într-un raport preliminar de către observatorii OSCE.
OSCE, de asemenea, remarcat faptul că observatorii au încheiat lor de nerespectarea de către unele mass-media private și acoperirea media a partidelor și a forțelor politice pentru o taxă.
"Unele mass-media electronice și tipărite private, continuă să eșueze să indice în mod clar și în mod adecvat vărsat de acoperire, prin urmare, ar putea induce în eroare publicul cu privire la natura rapoartelor" dezvăluie observatori.
OSCE a declarat că pentru a evalua desfășurarea campaniei electorale în mass-media înșiși au început o monitorizare a mass-media de anumite televiziune, radio și ziare - patru posturi de televiziune: TV7, două posturi de radio BNT, bTV, Nova TV și - Radio și Darik și trei ziare - Telegraph 24 de ore și Standard.
OSCE ia act de "context politic", care este fondul alegerilor anticipate viitoare. "Protestele, care au început la sfârșitul lunii ianuarie 2013, a dus la incendierea a șase persoane în două săptămâni, în februarie și martie, și mai multe rezidenți și poliție răniți", spune documentul.
"Există preocupări cu privire la cumpărarea voturilor, unii interlocutori a declarat că romii continuă să fie cel mai vulnerabil grup," care indică mai mulți observatori. "
 Ziarului austriac "Der Standard"-clic pe anii socialismului s-au schimbat cu poliția, serviciile secrete, grupuri dubioase și agenți de pază. Șocant că lovește conversațiile înregistrate ale foștilor conducători, vulgarism infinit și cinismul-a Bulgariei, Boyko Borisov, a fost, și ar putea fi condus, o firmă privată de securitate.
Până în 2013. Bulgaria este evaluat ca fiind țara cu parțial mass-media libere, precum și evaluarea globală a ONG-ul american Freedom House este plasat direct în fața Mongolia 77-a printre 196 de țări și teritorii.
Pagina de start privind libertatea mass-media înainte de Serbia, dar România (88) și Grecia (85), sunt mai rău în Raportul Freedom anual al mass-media 2013.
Reuters: bulgarii au emigrat în străinătate.
Bulgaria a fost plasat pe locul 75 din 176 de țări în lume în indicele de percepție a corupției al Transparency International. Presa bulgara a devenit mai vulnerabile la presiuni politice și economice, ca unele companii mass-media străine s-au retras de la de pe piață și probleme de proprietate mass-media locale au devenit mai concentrată. În timp ce mass-media de stat ca un întreg pentru a oferi o acoperire echilibrată a evenimentelor, legislația ineficientă le expune la influența politică.
Corupția și crima organizată rămâne o problemă gravă în Bulgaria, spune că ONG-ul american Freedom House în raportul său anual privind libertatea în lume în 2013

Съдържанието на този сайт може да се използва при условията на Криейтив Комънс. За контакти: yphalachev@gmail.com