събота, 26 май 2012 г.

Cutremur în România, după cutremure distructive din Bulgaria şi Italia.

Cutremur în România, după cutremure distructive din Bulgaria şi Italia.

Un cutremur de gradul 4-lea pe scara Richter a fost înregistrat în România în 5.30 de ore, în funcţie de Centrul de Seismologie european.
Epicentrul cutremurului a fost de 153 km nord de Bucuresti.
Adâncimea a fost de 120 km.
O serie de cutremure cu magnitudine maximă de gradul al treilea a fost la sfârşitul zilei de vineri şi de noapte la 26 mai, în Italia, Grecia şi Turcia.
În ultimele zile, a fost zguduit prima Italia de nord, cu o forţă de 6.1 grade pe scara Richter, iar apoi - Bulgaria, cu o magnitudine de 5,8.
În Italia, ucigând şapte persoane din Bulgaria, cu un prejudiciu şi de cât, mult mai severă în Italia, dar în ambele regiuni oamenii se tem să se întoarcă la casele lor.
Un cutremur a fost înregistrat în Grecia, cu o magnitudine de aproximativ 4 grade pe scara Richter. Epicentrul acestuia a fost de peste 300 km de Atena.
Întreaga parte de nord-est a Mediteranei din Turcia, Italia este ameninţată de cutremure, în acest loc se suprapun din Africa şi Eurasia plăci de pământ.
Frank Roth de la Centrul pentru studii geofizice, în Potsdam spune că: "Este de remarcat faptul că cele două cutremure au avut loc de-a lungul frontierei între aceleaşi plăci tectonice, în cazul în care, în regiunile care sunt în mod normal, nu risc ridicat."
Seismologii si geologii pot confirma şi nici nu neagă legătura dintre cutremure, dar oamenii se tem pe bună dreptate. În magnitudinea în jur de-al şaselea grad de replici clasice, apar, în general pe o rază de 100 km, în timp ce în acest caz, cele două sunt epicentrul 900 de km.
Criza este de natură să conducă la o reacţie în lanţ, dar în mod evident o astfel de ştiinţă, care poate lega cutremure diferite, nu există sau nu doresc să devină cunoscut.
Съдържанието на този сайт може да се използва при условията на Криейтив Комънс. За контакти: yphalachev@gmail.com