вторник, 8 февруари 2011 г.

Ini bukan diet.

Makan roti gandum bukan putih.
Jumlah kalori adalah sama, tetapi roti putih mengandungi serat jauh lebih sedikit, yang akan lapar jauh lebih cepat.
Catat apa yang anda makan, online.
Rangkaian sosial adalah cara baru menjaga buku harian makanan. Jika anda perlu untuk merakam apapun yang anda makan, anda mungkin akan membayar lebih memperhatikan apa yang anda makan.
Jangan lewatkan sarapan.
Anda lebih mungkin untuk makan di sebuah gula cepat seperti kuih dan kuih kering, jika anda melewatkan sarapan.
Tetap terhidrasi.
Kehausan sering dapat bingung dengan kelaparan. Minum air di antara waktu makan adalah penyelesaian yang ideal. Sekitar 1,5 sampai dua liter pada minimum hari untuk seorang lelaki berukuran sedang.
Minum teh tanpa gula
Lima cawan teh dapat menambah hampir 500 kalori kosong. Cobalah untuk menghentikan kebiasaan manis tiba-tiba, bukan menggantikan gula dengan pemanis, sebagai saintis percaya bahawa zat buatan dapat membuat tubuh sangat memerlukan makanan lebih.
Makan buah, jangan minum.
Segelas jus oren kecil dianggap sebagai salah satu daripada lima anda hidangan harian buah-buahan dan sayur-sayuran, tetapi mempunyai 100 kalori. Best makan buah alami.
Stick ke coklat gelap.
Jika anda memerlukan beberapa coklat (yang hanya terjadi kadang-kadang!), Snack Bar godaan koko gelap, kerana sebahagian besar orang merasa puas dan sepotong kecil, yang hanya mengandungi 60 kalori dibandingkan dengan 265 kalori dengan jumlah yang sama coklat putih.
Makan telur untuk sarapan.
Kajian menunjukkan bahawa telur mengaktifkan hormon yang membantu untuk menyekat kelaparan. Hal ini menyebabkan lebih sedikit makanan dimakan pada akhir hari.
Makan lebih kerap tapi kurang.
Makan lima kecil makan bukannya tiga harian besar. Jika anda berdiri terlalu lama tanpa makanan, tubuh anda akan cuba untuk menyimpan lebih banyak lemak.
Bawang adalah teman anda.
Sebuah bawang sehari peningkatan fungsi hati - yang merupakan membakar lemak tubuh utama.
Съдържанието на този сайт може да се използва при условията на Криейтив Комънс. За контакти: yphalachev@gmail.com