joi, 24 februarie 2011

05-08 Mac merupakan Karnaval di Rio de Janeiro 2011.

Karnaval di Rio de Janeiro merupakan karnaval terbesar dan paling terkenal di dunia. Tahun ini akan diadakan dari 05-08 Mac.
Karnaval dikenakan tarian - samba. Enam sekolah dari seluruh Brazil dan jirannya menunjukkan keahlian mereka di jalan-jalan Rio de Zhaynero selama seminggu.
Para penari adalah antara tiga dan lima ribu. Mereka menari dalam kereta megah dihiasi, yang berjalan pada jalan-jalan kota. kostum mereka dibuat selama beratus-ratus tahun dan kos dolar. Bahagian yang paling terkenal dari karnaval Brazil adalah perempuan setengah telanjang indah.
Setelah kurang dari dua minggu di Rio de Janeiro akan menarik mata berjuta-juta orang di seluruh dunia. Awal bulan ini, api membakar jas dan platform 4 sekolah yang harus menunjukkan ketrampilan mereka di Sambadrom terkenal.
". Walaupun tragedi tersebut kami mampu mengejar ketinggalan saya pikir kami akan dapat melindungi martabat nama sekolah kami memenangi tempat pertama pada waktu karnaval 11 berturut-turut tahun ini juga berharap untuk menangkap judul -.. Kata Victor de Susa dari sekolah samba" Beyzha fleur.
Secara tradisional, Jumaat malam sebelum pawai karnaval yang sebenarnya berlaku di jalan-jalan Rio de Janeiro, di mana Raja Momo naik takhta. Raja dipilih dari antara penduduk tebal, keadaan ini untuk menimbang minimum 100kg. Pada akhir parade, walikota melayani Raja butang festival Rio simbolik menyampaikan pentadbiran tanpa kekuatannya boleh memanjangkan kepada polis.
Masing-masing dari 12 sekolah samba utama, akan menghentam Sambadrom terkenal di Rio dengan hampir 5.000 penari dan musisi, termasuk sekitar 300 drumer.

Lain karnaval dan festival:

Mid-Mac, Munich, Jerman: Musim bir yang kuat - yang seseorang minuman tradisional Down dengan bir ..

17-20 Mac, Ireland, St Patrick: Wild parti selama lima hari hijau. Puncak dari festival adalah karnaval. Untuk St Patrick's Day Ireland setiap tahun menceritakan lelucon kegemaran mereka: Apakah perbezaan antara perkahwinan Ireland dan sebuah pemakaman Ireland? Pada saat pemakaman ada satu kurang mabuk.

3 Mac 18-April, Budapest: Spring Festival Muzik

4-9 April, Snoubombing Festival, Austria: satu minggu fest muzik dengan DJ dunia dan di tengah-tengah pesta Alp. Hal ini disebut "Alpine Ibiza.

April 15-24, Pekan Suci di Seville dan Granada: bintang prosesi Paskah.

30 April Orange Festival Hari atau Ratu, Amsterdam: Semua yang mengenakan jeruk minum bir di jalan dan membuat piknik dalam perahu di kanal.
Съдържанието на този сайт може да се използва при условията на Криейтив Комънс. За контакти: yphalachev@gmail.com